Passikuvat poliisin tiedostoon suoraan valokuvaliikkeestäsi!

Lähes 50 valokuvausliikettä ympäri maata on aloittanut uuden yhteistyön poliisin kanssa. Tavoitteena on tarjota parempaa ja nopeampaa palvelua asiakkaille passi- ja visuumikuvauksissa. Uusi yhteistyömuoto edesauttaa poliisin passikuvakäsittelyä ja valokuvausliikkessä asiakas kohtaa kätevän ja nopean palvelumuodon.

Siitä hetkestä kun passikuvaa tarvitseva asiakas astuu kameraliikkeeseen, ei kestä kuin jokunen minuutti ennen kuin poliisin sähköisistä tiedostoista löytyy asiakkaan passikuva. Ja mikä parasta – kuva säilyy poliisin tiedostoissa kuusi kuukautta. Poliisin lupahallinnon tehdessä uutta passia, tai henkilökorttia, kuvat löytyvät koneelta.

Miten tämä on mahdollista? On kyse uudesta sähköisestä työasemasta, jolla fotokaupan ammatttilainen voi syöttää liikkeessä ottamansa kuvan suoraan poliisin tiedostoon.

Asiakkaan pyytäessä kuvausta, hän antaa myös henkilötietonsa kuvaajalle. Kuvat sekä henkilötiedot syötetään koneelle, ja samalla ne löytyvät myös poliisin tietokoneilta.

Vaikka kuvat olisi otettu esim. Kankaanpäässä, ne löytyvät myös Helsingin lupahallinnon koneilta – siis mistä vaan passia myöntävältä poliisilaitokselta. Uutta passia hakevan on silti syytä muistaa varata passihakemuksellensa aikaa poliisilta, nimikirjoitusta ym. varten. Työasema mahdollistaa myös viisumikuvien teettämisen samalla vaivatta, kun eri maiden viisumikuvien kuvakoot ja -suhteet vaihtelevat.

Poliisit ja valokuvauksen ammattilaiset ovat käyneet yhteisillä kursseilla mahdollistaakseen tämän passikuvauksen mullistuksen – paperikuvat voivat jäädä historiaan! Jatkossa passikuvauksen osaajan tunnistat sertifikaatista: Suomen Fotokaupan Liitto ja Suomen Ammattivalokuvaajat lanseeraavat nimittäin pian Passikuvan ammattilainen -sertifikaatin, joka myönnetään passikuvauksen uuden järjestelmän hallitseville ja siihen koulutetuille osaajille.

Liitteenä  kuva: valokuvaustilanteesta  jolla passikuvat tallennetaan. Kuvat: Marja Seppälä.

På svenska? Tiedote löytyy myös ruotsiksi (kts. liite tästä).